Veranderen brengt (ook) rust en energie

15 juli 2017

Het is al even heel stil op de blogpagina van Dapper. Terwijl er eigenlijk zoveel positiefs gebeurd achter de schermen en er veel te vertellen valt! Het stomme is, ik vind het ook super leuk om te doen. Maar, je moet er de tijd voor nemen, rust in je hoofd hebben en je kunnen focussen. En dat is nu precies mijn uitdaging…want ik ben met veel dingen tegelijk bezig, heb zoveel ideeën, ontmoet een heleboel interessante, verschillende mensen, waardoor dat rustmomentje vaak moeilijk te vinden is.

Dapper. bestaat deze zomer alweer twee jaar. In deze twee jaar is al best veel gebeurd. Zoals je zo vaak hoort; als ondernemer ben je altijd in beweging. Niet zo zeer fysiek, maar vooral mentaal. Er valt nog zoveel te winnen op het gebied van preventieve zorg bij verlies door ziekte, overlijden, echtscheiding of in het werkende leven. Of zoiets als eenzaamheid, ik zou zo graag hier meer in willen betekenen. De vergrijzing is op z’n top, zoveel mensen ervaren ‘het alleen zijn’ als zwaar. Hier moet gewoon meer voor mogelijk worden gemaakt en in het leven geroepen worden.

“Mentaal bezig zijn”

In mijn geval betekent dit heel goed luisteren naar mijn gevoel. Voelt het goed waar ik nu mee bezig ben, of moet ik veranderen? Gaandeweg leer je waar je krachten liggen, wat je echt waardevol en mooi vindt om te doen en daar vorm je je naar. Continu je focus verleggen dus, totdat je voor je gevoel ‘het juiste’ hebt gevonden. Dat kost tijd, energie en soms slapeloze nachten. In combinatie met een druk, jong gezin, is dat best een uitdaging. Maar het past bij mij. Het vergt aanpassingsvermogen, flexibiliteit en het brengt soms chaos. Maar ondanks lastige momenten geniet ik ervan. Het past me als een heerlijke zacht gevoerde winterjas. Of beter gezegd midden in de zomer: het voelt als iedere dag een lekker luchtig zomerjurkje en slippers aan mijn voeten.

   

En nu is het vakantie. En sinds jaren ga ik dit keer eigenlijk al ontspannen beginnen aan de vakantie. Want ik heb het gevoel de richting te hebben gevonden waar ik mee bezig wil zijn met Dapper. Waar ik energie van krijg, ondanks het verdriet van anderen waar ik dagelijks mee van doen heb. Omdat ik het gevoel heb dat wat ik doe er ook écht toe doet. En dat was nu juist mijn doel met Dapper. Alle drukte in mijn hoofd en alle chaos hebben een duidelijke functie gehad. En het voelt goed, héél goed! Rode lijn blijft ‘Wegwijs bij Verlies’, ik blijf een heleboel doen zoals ik al deed, ik laat sommige zaken los, maar pak ook weer nieuwe dingen op. Wat dat allemaal is, daar schrijf ik later deze zomer over. Dan heb ik heel veel stof om de regelmaat in het bloggen weer op te pakken, want ook dát is een belangrijk persoonlijk doel;)

Ik wens jullie allemaal een fijne, hopelijk zonnige zomer(vakantie) toe!

Lieve groet Caroline