Volop nieuwe activiteiten!

22 februari 2017

Wat een mooi begin van 2017!

Steeds meer kinderen en hun ouders weten de weg naar Dapper. te vinden. En na verloop van tijd komen er ook steeds vaker cliënten terug, omdat “het zo prettig voelde in die periode om een luisterend oor te hebben met bijbehorende feedback”. Een mooier compliment kun je niet krijgen toch? Daar doe ik het allemaal voor!

Niet alleen de klantenkring, ook het netwerk rondom Dapper. groeit door. In de afgelopen periode heb ik gesproken met verschillende bedrijven, scholen, kinderopvangcentra, advocatenkantoren, relatietherapeuten, uitvaartondernemers, et cetera. Steeds met maar één doel: weten van elkaars bestaan, zodat je elkaar op een makkelijke, laagdrempelige manier kunt bereiken wanneer dat nodig is. Graag benoem ik een aantal concrete acties die uit al deze activiteiten voortgekomen zijn:

 • SamenhuiS

  SamenhuiS is een plek in Alphen aan den Rijn waar je terecht kunt als kanker een rol speelt in je leven. Ik ben gevraagd om iets op te gaan zetten voor de doelgroep 6 tot 12 jaar en om de groep jongeren – 12 tot en met 18 jaar – verder uit te gaan bouwen. De eerste inloopmiddag voor de groep 6 tot 12 jaar staat al gepland: donderdag 6 april a.s. van 16.00-17.30 uur. Lijkt me prachtig om te doen, dus dank Trudie Enthoven dat je aan me hebt gedacht. Ik zet me hier graag voor in, samen met jou en de rest van het team SamenhuiS!

 • Family Factory Leimuiden

  Family Factory Leimuiden is een netwerkplatform voor ouders in Leimuiden en omstreken. Deze organisatie heeft me gevraagd om een presentatie te houden over Kind & Rouw voor de ouders van drie basisscholen in de gemeente Kaag en Braassem. Mooi om te doen!

 • “En de kinderen scheiden mee…”

  Op donderdag 16 februari heb ik samen met Centrum Jeugd en Gezin Alphen aan den Rijn een presentatie gegeven getiteld “En de kinderen scheiden mee…”. Deze presentatie was gericht op ouders die gaan scheiden of midden in een scheiding zitten en ondanks deze lastige periode het voor de kinderen zo goed mogelijk willen aanpakken. Met een opkomst van 25 personen was het voor ons gevoel en naar aanleiding van de evaluaties, een geslaagde avond met vanzelfsprekend gepaste emotie.

 • Ondersteuning bij verlies in de zakelijke markt

  Bij een niet nader te benoemen bedrijf in Zuid-Holland heb ik een mooi gesprek gehad over hoe om te gaan met rouw in het bedrijfsleven. Het betreft hier rouw in de breedste zin van het woord; er hebben de afgelopen jaren vanwege de economische crisis enorm veel veranderingen plaatsgevonden in het bedrijf. Als klap op de vuurpijl is een gewaardeerde collega plotseling overleden. Samen met de directie werk ik aan een mooi plan om hier concreet mee om te gaan en de huidige ‘werknemers in rouw’ te ondersteunen. Hierbij kijken we ook naar de toekomst en bereiden we hen voor op situaties waarin verlies een rol speelt zodat ze weten hoe zij dan te werk kunnen gaan.

Kortom, allemaal mooie, uiteenlopende activiteiten waarbij ik als ‘wegwijzer’ fungeer bij verlies; soms heel verdrietig, maar ontzettend dankbaar werk!

Tot snel, tot mijn volgende blog!

Lieve groet,
Caroline
Dapper. Wegwijs bij Verlies

P.s. Ook interesse in een samenwerking met Dapper.? Neem gerust even contact op! Volg Dapper. ook op Facebook  en LinkedIn voor meer informatie.