Counseling / coaching kind

Oplossingsgericht, uitgaande van de kracht van het kind zelf.

Dapper. biedt een vorm van begeleiding voor kinderen, jongeren en hun ouders. Er is geen verwijzing voor nodig en is een passend alternatief wanneer jeugdzorg of een kinderpsycholoog niet direct nodig zijn.

Dapper. leert het kind hoe het gemakkelijker met zijn/haar problemen kan omgaan of ze zelf kan oplossen. Hiervoor leert het kind vaardigheden die passen bij de leeftijd en die het kind sterker maken. Het doel is ondersteuning bieden en begeleiden naar verandering en verbetering.

Als je kind niet lekker in zijn of haar vel zit, heeft dit ook invloed op hoe jij je als ouder voelt. Tijdens het traject dat wij het kind begeleiden, zullen we ook jou als ouder helpen waar nodig.

Werkwijze

Ieder kind is uniek dus ook het traject bij Dapper. is uniek en stellen we met elkaar samen. We vertrekken altijd vanuit het kind en zijn/haar vraag. We beginnen met een eerste kennismaking (het intakegesprek) met de ouders om de vraag te bespreken en te kijken of het kind bij Dapper. op de juiste plek is.

Wanneer beide ouders akkoord zijn, zullen wij een kennismakingsgesprek met het kind inplannen omdat wij het belangrijk vinden dat het kind zich bij ons prettig en veilig voelt. Het kan zijn dat het beter past als het kind direct bij het eerste gesprek met de ouders aanwezig is. Dat verschilt en wordt per situatie bekeken. Als het klikt, maken we vervolgafspraken, deze keer alleen met het kind.

Indien nodig maar zeker na 2 keer houden we een tussenevaluatie, om gezamenlijk te kijken of we nog steeds op de goede weg zitten of dat er wellicht nog andere dingen spelen.

We kunnen de gesprekken eventueel vervangen door of aanvullen met kindermassage. Dit zetten we in wanneer we merken dat een kind te veel in zijn/haar hoofd zit en het lastig vindt om bij het gevoel te komen. Daarnaast maken we gebruik van verschillende interventies zoals  spelen, tekenen, knutselen, een spel of sport wanneer dat op dat moment een prettigere manier blijkt voor het kind dan praten. Het is en blijft maatwerk en alles is mogelijk.