Wegwijs bij Verlies in het algemeen

Verlies kan van alles zijn,
Soms is het groot en soms is het klein.
Verlies van een dierbare, van zelfvertrouwen of van een gezamenlijk thuis,
door alles is het wankel in mijn huis.
Dan voel ik me verdrietig en staar ik door de ramen,
weet ik het even niet en zoek ik samen.
Samen die me de weg wijst,
een klein stukje met me mee reist.
Een steuntje in de rug door deze moeilijke tijd heen,
en daarna? Kan ik het weer alleen.

“Een geliefd onderdeel van je leven komt ten einde”. Verlies van een geliefde, je relatie, je geestelijke vermogens, je gezondheid, je baan of je toekomstverwachtingen bijvoorbeeld. Er zijn verliezen die ‘erbij horen’, maar wel zorgen voor pijn en verdriet. Bijvoorbeeld het verlies van je vertrouwde kamer door een verhuizing, of je huisdier die je helaas moet laten inslapen. Of voor jou als volwassene als je kind het huis uit gaat, of als je je baan verliest.
Het is heel normaal dat hier allerlei emoties bij komen kijken, want dat betekent dat het belangrijk voor je is. Maar hoe ga je daar nou mee om? Wat kun je er mee? Aandacht geven aan je emoties kan soms helpen.
Bij Dapper. helpen we je daar graag bij.